De eerste Nederlands kampioen Allround Gaming is bekend!

De eerste Nederlands kampioen Allround Gaming is bekend!

31 mei 2023

Het is ondertussen alweer even geleden, maar op donderdag 15 maart van dit jaar ging het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming van start. Die dag werd de eerste editie van het grootschalige event afgetrapt met de eerste van vijf rondes, Rocket League, waarna ook nog kwalificatieronden volgden met Fall Guys, Multiversus, Fortnite en Kartrider:Drift. Nu, bijna 2,5 maand na de eerste actie is de beslissing gevallen: Mike “Fairshooter” de Vos heeft zich op 27 mei gekroond tot de eerste officiële Nederlands kampioen Allround Gaming.

Bol.com-bon ter waarde van € 3.000

Zoals we al eerder uitlegden, bestond het eerste Nederlands Kampioenschap Allround Gaming uit vijf kwalificatieronden, met een verschillende esports-titel die centraal stond per ronde, en een grote finale. Deze grote finale werd afgelopen zaterdag afgewerkt in de state-of-the-art Esports Game Arena in Alphen aan de Rijn. Per kwalificatieronde plaatsten de nummers één en twee zich voor de finaleronde, terwijl aan het einde van de kwalificaties ook nog eens de tien beste overall performers zich op mochten maken voor de finale. Zo kwam het totaal aantal finalisten uit op twintig.

Van die twintig finalisten bleek Mike “Fairshooter” de Vos uiteindelijk de allerbeste allround gamer van Nederland. Hij wist de beste overall score neer te zetten in een marathon replay van de eerdergenoemde vijf titels, waardoor hij zich voor in ieder geval één jaar Nederlands kampioen Allround Gaming mag noemen. Naast die eretitel verzekerde hij zich met de eindoverwinning ook van een cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 3.000. De nummer twee uit de finale mocht een bon van € 1.500 mee naar huis nemen, terwijl de nummer drie een Bol.com-bon van € 750 mee naar huis mocht nemen.

Tweede editie NK Allround Gaming lijkt er te komen

Gezien de interesse in de eerste editie van het NK Allround Gaming ligt het in de verwachting dat er ook in 2024 een editie zal worden georganiseerd. Het kampioenschap werd live uitgezonden via zowel Twitch als TikTok, en verschillende influencers volgden de actie op de voet. Daarnaast wist de organisatie heel wat gerenommeerde partners en sponsoren aan te trekken, waaronder Playstation, Samsung en JBL. Het initiatief voor het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming kwam oorspronkelijk van de mensen van gameplatform Power Unlimited, die met het evenement vooral de vele communities voor gaming en esports in Nederland bij elkaar wilde brengen. Dat blijkt goed gelukt te zijn, volgens het platform zelf, dus lijkt het erop dat we mogen uitkijken naar de eerste geruchten over een tweede editie van het event.

“Honderden gamers hebben geprobeerd om Nederlands kampioen te worden en hebben een fantastisch toernooi neergezet, met een weergaloze finale en een mooie winnaar”, zei Martin Verschoor, creative director bij mede-organisator Power Unlimited, na afloop van de grote finale, “Plezier en sportiviteit stonden daarbij voorop. Omdat we vijf genres hebben samengebracht, bracht dat een gezellige sfeer met zich mee, met natuurlijk gezonde spanning”.

Nieuws