JussiFN pakt eerste plek bij Fortnite op NK Allround Gaming

JussiFN pakt eerste plek bij Fortnite op NK Allround Gaming

17 mei 2023

De afgelopen weken en maanden hebben wij verschillende artikelen gewijd aan het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming, dat op donderdag 15 maart 2023 van start ging met de Rocket League-ronde. Daarna volgden nog vier ronden met verschillende titels, waaronder de vierde ronde waar wij recent nog over schreven en waarbij Kartrider: Drift centraal stond. Afgelopen woensdag (10 mei) werd de vijfde en laatste qualifier, de Fortnite-ronde, afgerond, waardoor we nu weten welke twintig spelers naar de grote finale mogen gaan op 27 mei, een van de grootste evenementen wat betreft esports in Nederland van het jaar.

Vijfde en laatste kwalificatieronde NK Allround Gaming

Op woensdag 10 mei 2023 werd Fortnite gespeeld in de vijfde en laatste kwalificatieronde van het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming 2023 en het werd uiteindelijk een enorm spannende afsluiter van de qualifiers. Voor sommige deelnemers werd het zelfs zó spannend dat ze probeerden om vals te spelen, waardoor verschillende spelers tijdens de ronde zelf gediskwalificeerd werden, zowel van de Fortnite-ronde als van het hele NK. Uiteindelijk kan er maar één de beste zijn en die eer viel dit jaar ten dele van JussiFN, die met zijn of haar knappe overwinning naast kwalificatie voor de grote finale ook een Xbox Series S, een MSI Stealth Trooper Backpack plus MSI goodies, en een PC Game Pass voor drie maanden. Samen met de nummer twee van de Fortnite-ronde, Cone, gaat JussiFN naar de grote finale op 27 mei 2023 in de Esports Game Arena in Alphen aan de Rijn.

Alle finalisten zijn bekend

Zoals we in eerdere stukken ook al uitlegde, bestaat het NK Allround Gaming 2023 uit vijf kwalificatierondes en een grote finale. Tijdens iedere ronde staat er een andere esports-titel centraal en kunnen deelnemers punten winnen. Die punten bepalen wie de ronde uiteindelijk wint, terwijl ze ook worden toegevoegd aan het totaal van de speler in de algemene rangschikking. De nummers één en twee van iedere qualifier bemachtigden direct al een plekje in de finale, net als de tien hoogst scorende spelers in het algemeen klassement. Nu alle kwalificatierondes gespeeld zijn, weten we gelijk welke tien spelers de tien finalisten zullen vergezellen in Alpen aan de Rijn op zaterdag 27 mei.

SPELER - PUNTENTOTAAL

Owen_0546 - 381
Adanio - 362
Tiktok Detorl - 351
Leantje - 340
Meneerjas - 325
0V2D - 311
Juliantjen - 308
Wesley - 308
Daniii - 294
Wavy-Forehead - 280


Tijdens de grote finale in de Esports Game Arena zullen de twintig gekwalificeerde spelers het nogmaals tegen elkaar opnemen in de vijf titels die ook de basis voor de qualifiers vormden: Rocket League, Fall Guys, MultiVersus, Kartrider: Drift en Fortnite. Daar zal bepaald worden wie de beste allround gamer van Nederland is en dat is nog niet alles, want er worden ook mooie prijzen in het vooruitzicht gesteld door organisatoren Gamer.nl en Bol.com. De grote winnaar van het EK mag naar huis met een Bol.com-cadeaubon van maar liefst € 3.000, terwijl de nummer twee een bon ter waarde van € 1.500 krijgt en de nummer drie eentje van € 750.

Nieuws