Even voorstellen: het eerste BDO Esports Gaming Festival in Nederland

Even voorstellen: het eerste BDO Esports Gaming Festival in Nederland

5 januari 2023

In een jaar waarin de crises elkaar opvolgden, vormde esports in Nederland en wereldwijd voor sommigen zo nu en dan een welkome afleiding. Naast verschillende Nederlandse successen, zoals de zeven Game Award-nominaties voor de Nederlandse game Forbidden West, werden er ook heel wat projecten en initiatieven ondernomen. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan de recente eerste editie van de Breda Esports Conferentie of de opening van de vijfde Pathé Go!Gaming Gaming Spot in ons land. Niemand weet precies wat het jaar 2023 ons allemaal gaat brengen, maar het ziet er in ieder geval naar uit dat de esports in Nederland zullen blijven door ontwikkelen.

Eerste BDO Esports Winter Gaming Festival in Purmerend

Al op 4 januari 2023 zal het startschot klinken voor het BDO Esports Winter Gaming Festival, dat tot en met 8 januari 2023 wordt georganiseerd op de H20 Esports Campus in Purmerend. Als je het afgelopen jaar het nieuws rondom esports in Nederland een beetje gevolgd hebt, dan zal die naam je vast en zeker bekend voorkomen. Dat komt omdat de H20 Esports Campus in korte tijd is uitgegroeid tot een van de belangrijkste esports hubs van ons land. Zo zette het bedrijf enkele maanden geleden nog de Samsung Innovation Campus op poten, in samenwerking met de Zuid-Koreaanse tech fabrikant.

Voor het eerste BDO Esports Winter Gaming Festival zullen gedurende vier dagen professionele esports van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen in verschillende games en toernooien. Deze worden allemaal gehouden in het innovatieve Rabo Esports Stadium. Zo worden op 6 januari de Alienware Fortnite Championships gehouden en vindt op 8 januari de Rabo Hado Winter Cup plaats, om maar enkele voorbeelden te noemen. Bezoekers met een dagticket krijgen drie uur lang toegang tot alle events, maar dat is nog niet alles. Zij mogen ook gebruik maken van alle state-of-the-art facilities van de H20 Esports Campus, waaronder alle racing simulators, verschillende consoles, en Virtual Reality tech.

Imago van gaming in Nederland verbeteren

Alhoewel esports in Nederland en de rest van de wereld de afgelopen jaren aan een razendsnel tempo gegroeid zijn qua populariteit en grootte van de markt, bestaat er zeker onder wat oudere generaties nog steeds een negatief beeld van gaming. Dat is vaak gebaseerd op het idee dat gaming slecht is voor de gezondheid, vanwege het gebrek aan beweging en het vele staren naar beeldschermen. Met behulp van het BDO Esports Winter Gaming Festival willen BDO, wereldwijde leverancier van professionele diensten, en de H20 Esports Campus dit beeld veranderen.

“Wij geloven dat gaming een brug is naar allerlei nieuwe vormen van tech en educatie”, legt Martijn van der Craats, CEO van de H20 Esports Campus, uit, “In esports wordt altijd gezocht naar nieuwe innovatieve manieren om grenzen te verleggen. De visie van H20 is om het beste uit esporters te halen. De H20 Esports campus is speciaal ontwikkeld om het talent van deze topsporters optimaal te benutten”.

Nieuws